Del 1

Hon sträckte bägge armarna upp mot himlen och bara njöt av stunden. Balkongen var inte stor men den räckte gott och väl åt henne och hennes självvalda ensamhet.  Ett bord, en bekväm fällbar stol med en extra sittdyna och en parasoll i samma röd-svart-vita färgskala gjorde den solstinna fristaden komplett.


Hon satte sig ner och slöt de ljusblå ögonen samtidigt som hon lyfte kaffekoppen och tog sig en första slurk av morgonkaffet då det plötsligt hände. Utan förvarning.



Hon satt som förstenad. Endast ögonen röde sig när hon skräckfyllt slängde en blick mot väggen som skiljde hennes balkong från grannbalkongen. Hur var detta möjligt?! Lägenheten hade stått tom i evigheter och Jerker hade lovat henne att det skulle förbli så under minst ett år framöver.


Jerker, den jäveln!  Han hade lovat! Dom hade en överenskommelse. Som en pakt!


Monica hatade människor. Hon hatade dem lika innerligt som hon älskade dem. Social fobi hade fått ett ansikte om hon bara vågat träda fram inför en fotograf och fotograferat sin folkskygga nuna. Men hon vågade knappt slänga soporna med risk för att springa på något äckligt mänskligt som kunde finnas utanför dörren...  Nu fanns det där vidriga bara några meter bort. På andra sidan balkongväggen hörde hon röster. Någon eller några var i full färd med att flytta in i lägenheten bredvid hennes. Paniken började sprida sig som en löpeld genom kroppen. Fötterna rörde på sig… Rörde sig mer och mer... Till slut satt hon och fötterna levde sitt eget liv då dom  hysteriskt joggade där hon satt i sin solstol samtidigt som andningen befann sig högt upp i bröstet.  Snabbare och snabbare. Högre och högre. Skräcken blev så nära.



Hon svimmade.


____________________



Fortsättning följer...

Vad händer? Berätta själv!

- Vad är det för pakt Monica och Jerker ingått?

- Hur kommer det sig att Monica, som har allvarlig social fobi och Jerker (som du snart lär känna bättre) över huvudtaget träffats?

Posta dina svar i kommentarer!

Välkommen tillbaka imorgon! Då ska du få reda på vem det är som flyttat in i lägenheten bredvid Monica och du börjar förstå varför hon lider av en sådan lamslående social fobi.


Kommentarer
Postat av: Ina

Monica har blivit utsatt för brutala övergepp av sin nu avlidne man. Vid makens bortgång och alla trauman som hon genomgått gick hon in i en psykos och låg 5 månader på sluten psykavdelning. Nu har hon kommit tillbaka ut i livet med bestående psykiska skador, bland annat social fobi. Hon har blivit mer aggressiv i sina tankar om andra människor vilket hon på ett sätt njuter av och kan försvinna in i detta och måla upp senario som ingen kan föreställa sig. Så var det Jerker, ja han är ju egentligen en snäll man då han hjälpte monica med lägenhet när hon kom ut i livet igen efter sjukhusvistelsen. Han sa till Monica att lägenheten brevid inte skulle hyras ut på ett tag.... kan monica har gjort sig en vanföreställning av Jerkers uttalande och nu äger hon honom i denna "pakt" som hon uttrycker i tanken för sig själv. Vad gömmer sig i monica som hon själv inte vet och vilka gärningar är hon kapabel till att göra???!!!

2011-01-18 @ 08:08:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0