Del 2

Resumé

Monica, sitter i solen på sin balkong när hon till sin förtvivlan hör ljud från grannbalkongen. Monica har allvarlig social fobi och avskyr alla former av kontakt med människor. Lägenheten intill har länge varit ledig och det verkar som om hon och en man vid namn Jerker har någon form av pakt som medför att Monicas grannlägenhet ska förbli tom en längre tid. Monica svimmar av ångestattacken.

DEL 2

Barbro avskyr allt som är lagom och det är hon mäkta stolt över. På bjudmiddagar med väninnorna brukar hon muntert citera Galenskaparnas Claes Eriksson.


”Sverige är ett unikt land där lagom är bäst. I övriga världen är bäst bäst” skanderar hon högljutt med ett påföljande sparsamt leende med en tillhörande självsäker nick och tar sig en generös mun rödvin till.


Idag har Barbro fullt upp med att hålla koll på utsikten från balkongen. Det ska flytta in en ny granne en våning upp och det retar henne att hon inte har en aning om vem det är. I två och en halv timme hade hon suttit med Jerker nere i hans vaktmästarlya och tvingats äta stinkande delikatesser från en ostbricka av furu. Hur i hela friden resonerar man när man köper en ostbricka i furu egentligen? Låg klass det är vad det är. Hur som helst hade hon inte fått ur honom ett dyft om den nya hyresgästen. Jerker hade sagt att han inte visste mer än henne och det trodde hon var dikt och förbaskad lögn. Klart Jerker visste vem han var! För det var en manlig granne, det hade hon kollat med Rudenberg i lägenheten till höger om den inflyttningsklara och både herr och fru Rudenberg var ense om att det var en man som dom sett genom kikhålet då han var på lägenhetsvisning.


Barbro hade självklart försökt ringa på Monica Carlssons dörr, till vänster om den nye grannens lägenhet, också men det var ingen idé. Hon öppnade inte i vanlig ordning. Otrevliga människa! Undra om hon ens bodde i lägenheten förresten? Det kanske pågick både det ena och det andra därinne. Det skulle inte förvåna henne om det visade sig vara ett lager för stöldgods där inne. Hon hade hört ett rykte om att Monica jobbade med något som hade med polisen att göra. Kanske var denna information fel och det egentligen är så att Monica HAR med polisen att göra. En kriminell person alltså.


Men idag hade det varit någon där. Det var hon bergsäker på eftersom hon blivit kraftigt störd mitt i frukosten av en kraftig duns på balkongen ovan.

Barbro slängde en blick i hallspegeln, rättade till håruppsättningen, sträckte på sig samtidigt som hon sög in magen och var därmed redo för att möta sin omvärld. Lagom är inte bäst. Bäst är bäst.


”Älska dig själv så kan du lättare älska andra” sa hon till sin spegelbild och i samma stund for en mörk skugga genom hennes annars så klara blick och hon öppnade ytterdörren och lämnade lägenheten.


Monica satt vi datorn och visste inte vad hon skulle ta sig till. Jobba orkade hon inte. Inte just nu. Hon öppnade sin mailbox och ögnade snabbt igenom inkorgen och de nya mailen. Blicken stannade vid en maildress hon inte kände igen. Det var visserligen en avsändare från polismyndigheten men inte den grupp hon arbetade för. Hon öppnade mailet och läste.


”Hej Monica.


Vi har försökt nå dig både via hembesök och via telefon men utan resultat. Vi är väldigt angelägna att nå dig med grund i att det uppkommit nya händelser i utredningen av mordet på din make Nicholas Carlsson. Vi är väl medvetna om den sociala fobi du utvecklat i samband med psykosen du drabbades av efter den tragiska upplevelsen av din makes död men vi ber dig att snarast ta kontakt med oss eftersom det inkommit ett brev till oss där avsändaren verkar ha en koppling till mordet och denne gör även klart i brevet att han/hon nu vet vart du bor. Det känns inte alls bra att berätta detta via mail men eftersom du inte gått att nå var det den enda lösningen vi kunde komma på.

Hälsningar

Johan Frank
Kommissarie Göteborgspolisen”


Fortsättning följer i morgon...



Vad händer sen?! Ni är med och bestämmer genom att skriva era tankar/ ideér i kommentarer!
OBS! Dert är omöjligt att ta med alla tips direkt. Men alla nedtecknas och tas med på ett eller annat sätt under historiens gång. TACK för era kommentarer.


Kommentarer
Postat av: ina

Panikångest!!!!! Hon blir så stressad att hon börjar se saker igen, människor som börjar tala till henne. Hemska saker, otrevliga saker, förnedrande ord. Datorn talar till henne och bokstäverna rinner ut från skärmenoch ner på hennes händer!! Hon blir rädd, oerhört rädd och flyr lägenheten men vart tar hon vägen? kanske till barbro. =)

2011-01-18 @ 20:00:36
Postat av: Shorty&Myzan

kul att du är med i dagens blogg :D lycka till :D

2011-01-18 @ 23:24:53
URL: http://shortyochmyzan.blogg.se/
Postat av: Novembersara © det LILLA extra.

Hej! Jag vet att sådana här kommentarer inte brukar gillas, men just nu har jag chans att bli årets favoritbloggare på bloggfesten jag är bjuden på. Om jag vinner kommer jag att lotta ut en goodiebag till någon utav alla som röstat på mig. Det tar bara ett par sekunder, det enda du behöver göra är att skriva "Jag röstar på Novembersara" i en kommentar här

http://madeinjapan.nu/2011/january/nominerade-til.html#comment



Du skulle göra mig jätteglad om du ville hjälpa till!

2011-01-19 @ 12:40:47
URL: http://novembersara.blogg.se/
Postat av: Becca

sv: okej :)

jo jag har börjat med dagens blogg nu eftersom jag fått för frågningar om att ha mer tävlingar.. Så klicka dej in och var med för tusan ;)

2011-01-19 @ 14:52:16
URL: http://myranstankar.blogg.se/
Postat av: HANNA

Superkul att du är med på dagens blogg! Vad gör du? <3

2011-01-19 @ 15:07:45
URL: http://hannalovisasol.blogg.se/
Postat av: Becca

Om du skulle få bli ett djur, vilket skulle du vilja bli då?? :b

2011-01-19 @ 17:32:08
URL: http://myranstankar.blogg.se/
Postat av: shorty&myzan

Dagens blogg vinnare är nu uppe. In och kolla om det var du ?

Vann du tyvärr inte denna gången finns det en ny chans i samma inlägg , länk till inlägget

http://shortyochmyzan.blogg.se/2011/january/vinnaren-och-nu-omgang-dagens-blogg.html#comment



Kram

2011-01-19 @ 17:49:33
URL: http://shortyochmyzan.blogg.se/
Postat av: josephine

sv: okej snyggt :D allt bra idag då? kram

2011-01-19 @ 21:43:50
URL: http://joseephiines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0