Del 3

Resumé

 

Monica, sitter i solen på sin balkong när hon till sin förtvivlan hör ljud från grannbalkongen. Monica har allvarlig social fobi och avskyr alla former av kontakt med människor. Lägenheten intill har länge varit ledig och det verkar som om hon och en man vid namn Jerker har någon form av pakt som medför att Monicas grannlägenhet ska förbli tom en längre tid. Monica svimmar av ångestattacken.


Barbro, en parant kvinna som är allt annat än lagom, retar sig på att hon inte har en aning om vem som ska flytta in i lägenheten bredvid Monica. Hon har verkligen gjort allt för att ta reda på information – men utan resultat. Inte ens Jerker, vaktmästaren, kunde ge henne information. Monica har kvicknat till och kollar mailboxen där ett brev från Johan Frank, kriminalpolisen Göteborg berättar att ett brev inkommit till polisen från någon som verkar ha med mordet på Monicas man Nicholas att göra. Monicas skyddade adress är röjd och hon är i uppenbar fara.

 

Del 3

Den breda göteborgskan ekade mellan husen.


”Men vad gör du?! Är du helt sopren i huvet eller? Det där är sketdyra grejer Conny! Det är inget man bara släpper taget om sådär! Behandla det som en spröd kvinna!”

Tommy kliade sig bekymrat i huvudet samtidigt som han tittade uppgivet på sin vän som för dagen fick agera flytthjälp.  Conny trodde för en stund han klarat sig med bara en tillrättavisning. Men icke.


”Vet du hur många som skulle ge både liv och potens för att äga det mixerbordet?”


Tommy stannade upp igen och trots att de kämpade med att hålla den tunga lådan så fortsatte han snacka utan att röra sig.


”Vi har löjligt kort om tid för denna flytten Conny. Tiden är inte på vår sida i vanlig ordning och det står en hel stab av hemtovade yllekofter och väntar på station”

”Jo jag vet. Men JAG kan ju inte hjälpa att du ska flytta in just idag och du måste lära dig att…..”

”Lusekofter, yllekofter eller inga kofter alls… jobbet måste göras och ljudet rattar inte sig självt ut i etern vettö… Öka nu eller hembyggdsföreningen går bärsärk i studion.”


Dom hann knappt ur hissen innan de hörde ljudet. Ett krafsande ljud och ett gny som lät nästan obarmhärtigt förtvivlat.

”Asså… jag tror jag går till barndom.” gnällde Tommy.


”Bor det en hundägare med nervproblem vägg i vägg. Du, Conny, du kan ge dig fan på att det är en karriärsnubbe som bor där inne och så skaffade han sin en byracka för att komma i kontakt med sitt inre lugn för det har han terapitant sagt. Sanna mina ord!”


Conny skulle precis svara men blev avbruten


”Hundar är precis som oss ,vettö. Bryr man sig inte så kollapsar deras nerver precis som det gjort på ägarn där inne.”


Skrapandet blev värre. Det som först lät som en hund som gnydde eskalerade till ett halvkvävt skrik.


Tommy och Conny tittade förbryllat på varandra och ingen av dom fann sig så pass att dom hittade någon lämplig kommentar.

Deras tystnad bröts av att Jerker kom från trapphuset.


”Det är makalöst” sa han. ”Att folk inte ens kan lära sig att byta sina egnafläktlampor. Det är ju ingen skillnad mot vanliga nästan, men folk verkar tro man måste vara ingenjör för att lösa problemet. Visst är det sorgligt.”


När Jerker skulle fortsätta sin utläggning med att beskriva eländet som orsakas av tops i avloppen så han inte ens börja utan blev avbruten av ett kvidande. Trion tittade mot Monicas dörr. Utan ett ord tog Jerker upp sin nyckelknippa och låste upp.


Innanför dörren låg Monica med bägge handlederna uppskurna och en blick som kunde varit hämtad ur en skräckfilm.



”Dom rinner ur datorn…” väste hon och brast ut i ett gapskratt.

”Ja... dom rinner igen! Ur datorn…”


Jerker, Tommy och Conny stod som förstenade.
Tillslut sansade sig Jerker och lyckades efter en stunds fipplande få upp mobiltelefonen.

”SOS - 112 Vad har hänt?” svarade en trevlig ung man på larmcentralen.


Jerker skulle precis till att beskriva det surrealistiska som hänt då en maskerad figur kom springande ut ur Monicas lägenhet och slog telefonen ur han händer.


Fortsättning följer…

 

Vad har hänt Monica? Vem sprang ut ur hennes lägenhet? Hur reagerar trion på detta? Ni bestämmer genom att kommentera!

OBS! I morgon blir Del 4 eventuellt sent publicerat med tanke på att jag jobbar sent!


Kommentarer
Postat av: Becca

sv: Vinnarna av dagens Sweetie är dragna så kika in och se om du är en av de lyckliga vinnarna ;)



annars allt bra idag?? :D

2011-01-20 @ 11:12:08
URL: http://myranstankar.blogg.se/
Postat av: ab

Bra, forts skriva :-)

2011-01-20 @ 18:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0